Claudio Lo Riso | Rebecca Residence - Claudio Lo Riso

Rebecca Residence

REBECCA RESIDENCE in Lugano

 

The new building is located on a slightly sloping terrain to the east in the Cassarinetta area, located between Cassarinetta street and the railway track that stretches upstream. The floor of the design defines the characteristic “L” shape of the construction. It is spread over 5 floors above ground and a basement, placed on a  that contains garage and utility rooms. The apartments are spread over a floor type which is repeated several times, containing a 2 1/2, a 3 1/2 and a 4 1/2. On the last floor, thanks to the stepped construction, the penthouse of 4 1/2 rooms completes the construction. Two apartments on level 3 and one on level 4 include a garden. All apartments are oriented towards the lake (east) and the railway keeps the premises protected as much as possible. The west side is therefore completely closed. The entrances are from Cassarinetta street. The pedestrian entrance is available, thanks to an access staircase, on the third level, while the vehicle entrance leads to the first basement level containing 28 covered parking spaces. The building materializes in harmony with the surrounding context with facades interrupted by large ribbon openings. The large loggias complete the design of the fronts.


View Brochure