Claudio Lo Riso | Porza Villa - Claudio Lo Riso

Porza Villa

PORZA VILLA in Lugano

The layout of the site which is steeply sloping can accommodate the project of the residence.
The main structure, parallel to the level curves and the access road, acts as the organizational fulcrum of the entire plot; completely white, the residence acquires this characteristic through the use of a facade cladding in white split brick.
The villa consists of a single unit housing 5/½ rooms with a large external wooded area. The access is through the ground floor where a large staircase glazed with metal structure guarantees the vertical layout of the levels below.
On the ground floor, which is accessed from an entrance area completely covered with a teak paneling, we find a small study area and through a small corridor, we can access the fitness area on one side and the laundry on the other side.
Going down to level -1, we find the living area where the staircase serves as a separation between the living and dining area and the kitchen. From this area, it is possible to access the garden which is at the back of the house.
Finally, in front of the kitchen, there is an outdoor dining area but covered by the above access to the house.
The sleeping area is equipped with 2 single bedrooms, a bathroom and a master bedroom with walk-in closet and a bathroom is located on the -2 floor. All rooms overlook
on the garden in front of it, which can be accessed through the large sliding windows.


View Brochure