Claudio Lo Riso | Marghignani Villa - Claudio Lo Riso

Marghignani Villa

MARGHIGNANI VILLA in Montagnola

The land is located on the south-east slope at the heart of ancient Montagnola above Pian Scairolo and has a slightly eastward orientation.
Rectangular in shape, the area is bordered to the west with the municipal road and the remaining three sides are surrounded by a residential building. The project concerns the construction of a single-family house located upstream of the area, structured in two volumes placed parallel to the level curves and access road. In the first volume, we find the parking spaces and in the second volume the house.
The entrance hall is located at the level of the rooms, with a small study, a bathroom with shower, the wardrobe and two bedrooms with another master bathroom.
The double-height space at the entrance connects the sleeping area with the living area, which is located on the ground floor with the kitchen, a utility and the living room which opens to the south towards the garden and the outdoor swimming pool. All the equipment rooms are located in the basement.