Claudio Lo Riso | Catena House - Claudio Lo Riso

Catena House

CATENA HOUSE in Vezia

The land lies on the southern edge of the municipality of Vezia and is characterised by a slight slope towards the access road.
A residential building to the south and a wooded area to the north determine the positioning of the building in the northern part of the plot, which comprises a total area of only 500 square metres.
The project concerns the construction of a single-family house. The access is obtained from a porch on the basement that allows a pedestrian and vehicle entrance. All the equipment rooms are found on this level such as the garage, cellar, laundry room, boiler room, hobby room and shelter.
On the ground floor, a large quarter-circle glass window oriented to the west develops a double-height space that creates the internal layout of the different environments. At this level we find the living room at double height with a fireplace, the dining area with a small bathroom and the kitchen with a porch that opens out towards the garden to the south.
On the first floor, the balcony over the living room creates alongside the staircase, the entrance corridor of the four bedrooms and two bathrooms.